Back to Media
Back to Media
Auzim mai tot timpul la radio si suntem bombardați cu reclame vizuale in care suntem îndemnați sa evitam grăsimile, pentru o viată sănătoasă. Ceea ce nu știu foarte mulți oameni, este faptul ca exista si alimente care conțin grăsimi “sănătoase”. Vorbim astăzi despre câteva alimente la îndemâna oricui care conțin aceste grăsimi benefice.
1. Pestele – pestele proaspăt precum somonul, macroul, heringul, sardinele, tonul sunt surse extraordinare de acizi grași de Omega 3. Acestea sunt grăsimi bune care ajuta inima sa se mențină sănătoasă. Pot de asemenea sa ajute si la menținerea creierului într-o forma potrivita, direct proporțională cu vârsta. Recomandarea cercetătorilor este sa se consume aproximativ 2 porții pe săptămână.
2. Avocado – adăugat in sandwich, salată, in sosuri sau servit pur si simplu in stare naturală, gustosul avocado este bun pentru inimă si ajută in simptomatologia osteoartritei, grație grăsimilor bune. Avocado are in plus si un beneficiu: atunci când este consumat împreună cu alte alimente, ajuta la o mai buna absorbție a nutrienților. O jumătate de avocado reprezintă o porție de aproximativ 115 – 160 de calorii.
3. Semințele – de dovleac, de floarea soarelui, de susan sau chiar un cocktail. Toate acestea conțin grăsimi bune care ajuta la scăderea colesterolului. In general, grăsimile care provin din plante, sunt mai sănătoase decât cele care provin de la animale. Grăsimile “rele” se găsesc in bucățile grase de carne, in produsele lactate cu procent mare de grăsimi si in anumite alimente ambalate. Verificați etichetele alimentelor înainte sa le cumpărați sau sa le consumați.
4. Uleiul de măsline – fie ca îl folosiți la gătit, fie ca îl adăugați in salate, uleiul de măsline este bogat in grăsimi bune. Însă este bine întotdeauna sa țineți cont ce cantitate consumați: chiar daca este buna, rămâne totuși grăsime. Încercați sa înjumătățiți cantitatea folosita pentru prepararea anumitor rețete.
5. Legumele – legumele verzi ca spanacul, kale, varza de Bruxelles sunt surse de omega 3. Pentru ca organismul nostru nu este capabil sa producă aceste grăsimi avem nevoie sa suplimentam, cantitatea. Cantitatea necesara/recomandata zilnica este de 2-3 porții de legume pe zi. In combinație cu consumul de peste, se garantează aportul de care avem nevoie.
6. Ouăle – reprezintă o sursa prețioasă de proteine iar un ou mai mare are mai puțin de 5 gr de grăsimi. Anumite oua sunt îmbogățite cu omega 3.
Pentru analize medicale, verificarea stării de sănătate si întărirea sistemului imunitar, echipa de medici Dentirad Hospital va sta la dispozitie. Pentru detalii si programari apelati 0244 972 sau vizitati pagina oficiala: www.dentirad.ro
Related Posts
Afectiuni ale ficatului.
Ficatul este un organ de dimensiuni mari, de culoare rosu- inchis (sangeriu), ce cantareste intre 1.5 si 2kg, repezentand aproximativ... read more
Cele mai intalnite interventii chirurgicale
Chirurgie generala: Condiții medicale si intervenții chirurgicale – va oferim mai jos o lista cu cele mai mai comune intervenții... read more
5 moduri simple prin care poti să-ți întărești sistemul imunitar
Ne luam toate masurile de precauție recomandate de autorități, in lupta cu virusul pandemic – limitam ieșirile, ne spălam des... read more
Lasă un răspuns