Gastroenterologie

Gastroenterologia este o ramură a medicinei care se concentrează pe studiul sistemului digestiv și a tulburărilor asociate acestuia. Sistemul digestiv este responsabil pentru procesul complex de digestie, absorbție a nutrienților și eliminare a deșeurilor din corp.

Fiecare componentă a sistemului digestiv joacă un rol esențial în menținerea echilibrului și sănătății tale generale.

Endoscopie

Examinarea vizuală a tractului digestiv cu ajutorul unui tub flexibil prevăzut cu o cameră (de exemplu, endoscopie superioară, colonoscopie).

Imagistică

Raze X si tomografii computerizate, pentru evaluarea anatomiei și anomaliilor gastrointestinale.

Biopsie

Prelevarea de mostre de țesut în timpul endoscopiei/colonoscopiei pentru diagnostic precis.

Prin intermediul endoscopiei, medicii pot diagnostica și evalua o varietate de afecțiuni și probleme medicale în diferite părți ale corpului, în special în tractul digestiv și în alte cavități interne.

Endoscopia utilizează un tub flexibil prevăzut cu o cameră video mică și uneori instrumente speciale pentru a vizualiza și examina zonele interne ale corpului, aceasta procedura efectuandu-se in functie de alegerea pacientului sub anestezie.

Iată câteva exemple de afecțiuni care pot fi diagnosticate prin intermediul endoscopiei:

Endoscopia Superioară (Gastroscopie):

  • Boala de Reflux Gastroesofagian (GERD): Evaluarea esofagului și a stomacului pentru leziuni și inflamații, inclusiv pentru a identifica eventuala leziune a mucoasei esofagiene cauzată de refluxul acid.
  • Ulcer Gastric sau Duodenal: Detectarea ulcerelor în stomac sau duoden (prima parte a intestinului subțire).
  • Cancer Esofagian sau Gastric: Identificarea tumorilor sau a altor anomalii.

Endoscopia Inferioară: (Colonoscopie)

  • Polipi Colonici: Identificarea și îndepărtarea polipilor, care pot deveni maligni în timp.
  • Boala Inflamatorie Intestinală (IBD): Evaluarea mucoasei intestinului pentru semne de inflamație în cazurile de boală Crohn sau colită ulcerativă.
  • Cancer Colorectal: Depistarea precoce a cancerului în colon sau rect.

Acestea sunt doar câteva exemple de afecțiuni și probleme medicale care pot fi diagnosticate sau evaluate prin intermediul endoscopiei. În funcție de tipul de endoscopie și de zona examinată, medicii pot identifica anomalii, preleva probe de țesut pentru biopsie, îndepărta polipi sau alte leziuni, și pot furniza imagini și informații precise pentru un diagnostic și tratament adecvat.

Ne procupă sănătatea ta, pentru ca sănătatea ta este prioritatea noastră!

Echipa noastră de experți în gastroenterologie este aici pentru a te ghida și sprijini pe tot parcursul călătoriei tale spre o sănătate digestivă mai bună. Indiferent dacă ai întrebări, îngrijorări sau dorești să programezi o consultație, suntem aici să te ascultăm și să te susținem.

Împreună, putem obține o înțelegere mai profundă a sistemului tău digestiv și putem lucra pentru a menține o stare optimă de sănătate. Te încurajăm să explorezi toate resursele noastre și să ne contactezi pentru orice nevoie sau întrebare ai avea.

Programeaza-te acum pentru a începe împreună călătoria către o sănătate digestivă excelentă!

Medici

Dr. Cleopatra Oprea

Medic Specialist Gastroenetrologie

Program: Luni – Vineri (în funcție de programări)

Spital Plopeni

Telefon
0785 213 305

Locații

Spital Plopeni
  • Adresă: Bulevardul Republicii 8-10, Plopeni
  • Telefon: 0785 213 305