Î – Ce restricții alimentare se impun după intervenția chirurgicala, și pe ce durată?
R – Aceasta întrebare comportă două discuții in sensul existenței imediate sau lipsei unei măști de
ntare funcționale. În cazul în care s-a putut opta pentru
realizarea unei lucrări protetice provizorii extemporaneu (deodată cu intervenția), pacientul are ca si restricții următoarele: evitarea alimentelor dure, foarte fierbinți, foarte reci si a lactatelor, pe o perioada de minim 10 zile, mai exact pana la înlăturarea firelor de sutura. In situația in care nu a putut fi realizata o masca dentara funcțională imediata, se mențin restricțiile de mai sus, cu mențiunea ca inexistenta unei structuri dentare, atrage după sine nevoia unei alimentații pe baza de produse moi.
Aceasta situație nu durează mai mult decât perioada de realizare a unei măști, cel mai probabil după timpul de vindecare primara.
Î – Ce durata de viată au implanturile dentare?
R – Implantul dentar, ca si dispozitiv medical, este garantat de producători maxim 5 ani. Din punct de vedere al rezistentei „biologice” a implantului in organism, acesta este funcțional atâta vreme cat organismul respectiv are o stare de sănătate in limitele normalității, cele mai vechi implanturi, atingând o perioada de rezistenta de câteva zeci de ani.
Î – Ce fel de anestezie implica implanturile?
R – In funcție de nivelul de dificultate si de numărul de implanturi si localizarea acestora, anestezia ce se utilizează poate porni de la anestezie loco-regionala clasica (aproximativ la fel cu cea de la o extracție dentara) pana la o combinație de anestezie loco-regionala si sedare generala, ce poate avea cel puțin 2 cai de administrare: cel venos si cel respirator in cazul inhalo-sedarii.
In cazul sedării exista restricțiile alimentare cu cel puțin 6 ore înainte, urmate de restricții funcționale (gen condus autoturisme cel puțin 2 ore după terminarea efectului acesteia).
După intervenția de inserare de implanturi, in 99.9% din cazuri, pacientul nu este nevoit sa se interneze si isi reia obiceiurile cotidiene cu restricțiile menționate mai sus.
La Dentirad Hospital, in cadrul clinicii de Medicina Dentara, echipa de medici stomatologi, coordonata de Prof. Asoc. Dr. Mircea Drăghici – Specialist Implantologie, vă stă la dispoziție pentru a va consilia in luarea unei decizii potrivite pentru sănătatea dumneavoastră orala si generala, prin consultații specializate, efectuate cu aparatura ultra-moderna. In cazul in care soluția dumneavoastră este inserarea unuia sau mai multor implanturi, medicii specialiști va vor prezenta toate opțiunile de forme si dimensiuni aplicabile cazului dumneavoastră.
Pentru programări si informații vizitați pagina noastră aici accesând secțiunea Medicina Dentara. Sau apelând numerele de telefon afișate si cel unic: 0244 972.
Lasă un răspuns