Chili (boia iute/piper roșu) – pe lângă condimentarea salatei sau a mâncărurilor preferate, acest aliment conține o substanță benefica, numita CAPSAICINA, care ajuta la funcționarea optima a arterelor.
Tensiune arteriala, circulatia sangelui, antioxidanti, dieta
De asemenea ajuta si la relaxarea pereților (mușchilor) vaselor de sânge, pentru ca circulația sângelui sa nu fie îngreunată. Toate aceste beneficii, ajuta la menținerea tensiunii arteriale la un nivel optim.
Sfecla roșie – aceasta leguma rădăcinoasă este bogata in nitrați, pe care corpul nostru ii transforma in oxid nitric.
Oxidul nitric ajuta la menținerea ‘’curățeniei’’ vaselor de sânge si la îmbunătățirea fluxului de sânge către țesuturi si organe. Cercetătorii au descoperit ca sucul de sfecla poate ajuta si la scăderea tensiunii sistolice (primul număr pe care îl citim atunci când măsuram tensiunea)
Fructe de pădure – acestea sunt bogate in antioxidanți, printre care se remarca ANTOCIANINA, extrem de benefic pentru vaselor de sânge. Este substanță responsabila de culoarea roșie si violet pe care o au fructele de pădure.
Antocianina ajuta la protejarea pereților arterelor împotriva deteriorării si la menținerea hidratării acestora. De asemenea, contribuie si la eliberarea de oxid nitric care ajuta la scăderea tensiunii arteriale, relaxează celule si facilitează circulația sanguina.
Pestele gras – unul din motivele pentru care pestele este recomandat in toate dietele, este acela ca reprezintă un ajutor important in menținerea sănătății inimii.
In special peștii grași, precum somonul, macroul, păstrăvul, heringul etc, conțin cantități mari de omega 3.
Acești acizi grași favorizează îmbunătățirea circulației sanguine, astfel încât, includerea peștelui in dieta ajuta atât la menținerea arterelor sănătoase cat si la scăderea tensiunii arteriale.
Printre alimentele cele mai menționate se mai numără si usturoiul, rodiile, nucile, strugurii, curcuma, spanacul, citricele.
Lasă un răspuns