Chiar dacă are o culoare mai inchisă, aceasta nu îl face mai „natural” sau mai sănătos decât omologul său alb. Culoarea provine dintr-un sirop lipicios rezidual, numit melasă. Zahărul brun reține o parte din acea melasă. De fapt, zahărul brun este, în cea mai mare parte, zahăr alb, cu conținut de melasă – astfel încât dacă intră in procesul de rafinare, va rezulta, faimosul zahăr alb de masă. În timp ce melasa conține câteva vitamine și minerale, cum ar fi potasiul și magneziul, cantitatea nu este suficientă pentru a satisfice standardul recomandat atunci când urmariți să mâncați sănătos. Sfatul specialiștilor: evitați, pe cât se poate, consumul de zahăr, indifirent de culoarea acestuia!
Back to Media
Back to Media
Related Posts
Fibromialgia! Simptome, cauze, tratament
Fibromialgia este o afecțiune caracterizata prin dureri răspândite la nivelul musculo-scheletal. Aceste dureri sunt însoțite de oboseala, stări de somnolenta,... read more
MIT: Nu este bine să consumi gălbenușul.
Dacă nu sunteți alergic la ouă, puteți să consumați linistiți acest mic-dejun ușor de preparat. (bineințeles, ca in cazul oricarui... read more
Ce este flatulenta?
Ce este flatulenta? Flatulenta este procesul prin care gazul acumulat in intestine, este eliminat prin anus. In termeni medicali, gazul este... read more
Lasă un răspuns