Chiar dacă are o culoare mai inchisă, aceasta nu îl face mai „natural” sau mai sănătos decât omologul său alb. Culoarea provine dintr-un sirop lipicios rezidual, numit melasă. Zahărul brun reține o parte din acea melasă. De fapt, zahărul brun este, în cea mai mare parte, zahăr alb, cu conținut de melasă – astfel încât dacă intră in procesul de rafinare, va rezulta, faimosul zahăr alb de masă. În timp ce melasa conține câteva vitamine și minerale, cum ar fi potasiul și magneziul, cantitatea nu este suficientă pentru a satisfice standardul recomandat atunci când urmariți să mâncați sănătos. Sfatul specialiștilor: evitați, pe cât se poate, consumul de zahăr, indifirent de culoarea acestuia!
Back to Media
Back to Media
Related Posts

Fobiile
Fobia este starea patologica de neliniște si/sau frica obsedanta, lipsita de o cauza obiectiva sau precisa fata de obiecte, sentimente,... read more
MIT: Nu este bine să consumi gălbenușul.
Dacă nu sunteți alergic la ouă, puteți să consumați linistiți acest mic-dejun ușor de preparat. (bineințeles, ca in cazul oricarui... read more
Răul de mașină
Perioadele de vacanță ale copiilor, împreună cu concediile adulților, se transformă adesea in excursii, călătorii și aventuri cu diferite mijloace... read more
Lasă un răspuns