Ești mereu obosit – rinichii filtrează ‘’gunoaiele’’ din sânge si le exporta din corp prin intermediul urinei.
Atunci când rinichii nu funcționează corespunzător, se acumulează toxinele in corp. Cel mai întâlnit simptom in acest sens, este oboseala. Începem sa ne simțim extenuați, slăbiți si/sau sa avem probleme de concentrare.
Rinichii sunt responsabili cu producerea unui hormon care transmite corpului sa fabrice celule roșii.
Daca numărul acestora scade, sângele nu mai poate transporta cantitățile optime de oxigen către mușchi si creier.
Somn puțin sau de calitate scăzută – studiile au demonstrat ca exista o legătura intre boala cronica de rinichi si apneea in somn. Boala cronica a rinichilor, in timp, duce la degradarea organelor si in final , la cedarea rinichilor.
Apneea in somn , poate afecta rinichii prin privarea de oxigen la nivelul corpului.
Boala cronica a rinichilor poate cauza apneea in somn prin acumularea de toxine la nivelul organismului, îngustarea cailor aeriene etc.
Mâncărime la nivelul pielii – aceasta apare ca urmare a imposibilității eliminării complete a toxinelor din corp si acumularea acestora in sânge.
Acestea cauzează apariția iritaților si a pruritului (senzația de mâncărime la nivelul pielii). In timp, rinichii, își pot pierde capacitatea de a sintetiza mineralele si nutrienții din corp. Acest lucru poate conduce la afecțiuni ale oaselor si carente de minerale, care la rândul lor, se manifesta prin uscarea pielii, apariția iritațiilor si a mâncărimii la nivelul pielii.
Fata si picioare umflate – atunci când rinichii nu pot elimina corespunzător sarea, corpul nostru retine lichidele. Aceasta poate duce la umflarea mâinilor, picioarelor, gleznelor sau la aspectul ‘’pufos’’ al fetei. Cel mai comun, acest aspect se observa la nivelul gleznelor si tălpilor.
Crampele /cârceii – care apar in mâini, picioare sau in alte parți, pot reprezenta un semn ca rinichii nu funcționează corespunzător. Dezechilibrul de sodiu, calciu, potasiu si/sau alți electroliți, pot afecta modul de funcționare al sistemului nervos si al rețelei de mușchi.
Printre alte semne ca rinichii noștri nu funcționează corect, menționam – amețeală sau ‘’gândire in ceata’’, probleme de concentrare si memorie, scăderea poftei de mâncare, apariția mirosului neplăcut in respirație, din cauza excesului de toxine acumulat, modificarea culorii si consistentei urinei (aceasta poate sa devina spumoasa, maronie sau sa conțină cantități de sânge).
Sângele din urina poate fi si semnul unei tumori, infecții sau poate indica prezenta pietrelor la rinichi.
!Acest articol nu inlocuieste consultatia sau sfatul medicului. Daca va confruntati cu probleme medicale regasite mai sus, nu amânați vizita la medic.
Pentru detalii si programari apelati 0244 997. Sănătate!
Surse articol – webmd.com, healthline.com , healthnewshub.org
Lasă un răspuns