Radiologie

În cadrul spitalului privat DENTIRAD HOSPITAL puteți efectua examinări de imagistică de tip RX (radiografii).

Examinările se realizează în cadrul laboratorului de radiologie din cadrul spitalului. Acesta este dotat cu aparatură nouă, ultraperformantă și de înaltă precizie medicală.

RX-ul (razele X) sau radiografia utilizează o doză foarte mică de radiații ionizante pentru a produce imagini ale structurilor interne ale corpului. Razele X reprezintă cea mai veche și mai frecvent utilizată formă de imagistică medicală.

Acestea sunt adesea folosite pentru a ajuta la diagnosticarea oaselor fracturate, pentru identificarea unor leziuni sau infecții, pentru a localiza obiecte străine ajunse in țesuturile sau ca ajutor in diagnosticarea anumitor afecțiuni.

Razele X trec prin majoritatea obiectelor, inclusiv prin corp. Medicul îndreaptă cu atenție fasciculul de raze X către zona de interes. Aparatul produce o mică explozie de radiații care trece prin corp, înregistrează o imagine pe film fotografic sau pe un detector digital.

Diferite părți ale corpului absorb razele X în grade diferite. Osul dens absoarbe o mare parte din radiații, în timp ce țesuturile moi (mușchi, grăsimi și organe) permit trecerea in cantitate mai mare a razelor X.

Ca rezultat oasele apar albe pe radiografii, țesutul moale apare în nuanțe de gri, iar aerul apare negru.

Majoritatea imaginilor cu raze X sunt fișiere digitale stocate electronic. Medicul dumneavoastră poate accesa cu ușurință aceste imagini stocate pentru a interpreta si diagnostica starea dumneavoastră.

Medici

Dr. Bogățoiu Bălcănuță Valentina Georgiana

Medic primar Radiologie-imagistica medicala

Spital Plopeni

Luni – Vineri
*in functie de programari

Telefon
0785 213 305

Pentru tarife și programări apelați 0244 997.

Locații

Spital Plopeni
  • Adresă: Bulevardul Republicii, nr 8-10, Plopeni, Prahova, 105900
  • Telefon : 0785 213 305