Medicină sportivă

Puteti apela la serviciile de medicină sportivă din spitalul Dentirad Plopeni.

Medicina sportivă este medicina specializata pe diferitele aspecte medicale legate de practicarea sportului, indiferent daca ne referim la sportul de performanță sau sportul efectuat ca si activitate recreationala.

Se studiază fiziologia si biologia sportului: metabolismul energetic, adaptarea organismului la efort, antrenamentul si supraantrenamentul, oboseala si recuperarea postefort, biometria, nutritia, dopajul. Sunt luate in calcul in egala masura elementele specifice practicarii sportului in functie de sportiv, de varsta si de starea de sanatate si pregatire fizica a pacientului.

Prețuri servicii Medicină sportivă
Consultație200 lei
Control200 lei
Eliberare aviz medico-sportiv200 lei
Echografie abdominală200 lei
Echografie tiroidă200 lei
Echografie pelviană200 lei
Echografie părți moi200 lei

Medicină sportivă studiază aprofundat aptitudinile fizice ale corpului uman, permițând ulterior o selecție foarte fină a profilului fizic cel mai adaptat practicii sportive de performanță. Cuprinde prevenția accidentelor la sportivi, luarea in evidența de urgență în cazul traumatismelor, supravegherea antrenamentelor în functie de sportul practicat, în funcție de nivelul la care este practicat (amator sau profesionist), materialele utilizate și mediul inconjurator.

Dr. Mihai Băican

Medic specialist
Competență ultrasonografie generală

SPITAL PLOPENI

Telefon 0785 213 305

Locații

Spital Plopeni
  • Adresă: Str. Republicii 8-10, Plopeni, Prahova 105900
  • Telefon: 0785 213 305