Odată cu trecerea anilor, funcțiile celor mai importante organe încep sa se diminueze, astfel încât este foarte indicat sa facem tot ce ne este la îndemâna pentru a ne conserva cat mai tineri si sănătoși. Putem întinde o mana de ajutor întregului organism, însă vorbim astăzi despre cel fără de care nu am reuși sa funcționam si despre cum putem sa îl menținem tânăr si activ: CREIERUL! Va invitam sa cititi mai jos, cateva sfaturi pe care sa le folosiți pentru a avea mereu creierul la capacitate maxima:
Folosiți-l in permanenta: ceea ce se aude, e adevărat: daca nu-l folosești, il pierzi. Antrenând in permanenta creierul, va ajuta sa ii prelungiți viața si sa aveți o “minte ascuțita”. Daca serviciul pe care îl aveți nu va solicita foarte mult antrenament al creierului, încercați aceste trucuri: citiți , mergeți la cluburi de lectura, ascultați radio, jucați-va jocuri de societate, vizitați un muzeu, învățați o limba străină.
Din când in când schimbați ritualurile cotidiene: va mai amintiți cum încercați sa vorbiți “pe dos” când erați mici? Cercetătorii au creat exerciții care provoacă creierul sa gândească din alte perspective, sa abordeze situațiile diferit (exact ca cititul de la cap la coada). Întrucât învățarea are la baza cele 5 simțuri, încercați din când in când sa le dați de lucru: daca sunteți dreptaci, încercați sa folosiți mana stânga pentru scris sau mâncat si invers, conduceți sau mergeți spre locul de munca pe o alta ruta decât cea obișnuita, închideți ochii si vedeți daca reușiți sa ghiciți mâncarea doar mirosind-o.
Exercițiile fizice ajuta la o concentrare mai buna: exercițiile “cardio” – cele care cresc ritmul bătăilor inimii, precum alergatul, mersul sau înotatul, au si plusuri pentru sănătatea mintala. Activitatea fizica mărește fluxul sanguin către creier si îmbunătățește legăturile dintre celulele de la nivelul acestuia. O viața activa va ajuta sa aveți o memorie mai buna, o imaginație mai bogata si chiar sa va planificați mai bine sarcinile de la serviciu si de acasă.
O dieta sănătoasă sporește puterea creierului: faceți-i creierului o favoare si alegeți mâncarea potrivita pentru inima si greutatea dumneavoastră. Fiind supraponderal de la mijlocul vieții, creste factorul de risc in dezvoltarea bolilor de creier la bătrânețe. Colesterolul mărit si tensiunea mărita, sporesc de asemenea șansele. Încercați aceste sfaturi la indemna oricui: gătiți mâncarea la cuptor sau la grătar in loc de prăjita, gătiți folosind grăsimi “bune” precum uleiurile din nuci, semințe sau măsline in loc de unt, margarina sau untura, consumați fructe si legume cat mai colorate, introduceți pestele in alimentație.
Aveți grija ce si cat beți: in timp ce apa in cantități cat mai mari hidratează si ajuta creierul, băuturile alcoolice afectează judecata, vorbirea, mișcarea si memoria. Iar pe termen lung, consumul excesiv de alcool, produce îngustarea lobilor frontali ai creierului, aceasta pierdere fiind ireversibila, chiar daca cel care a suferit-o renunță la consumul de alcool. Conform cercetărilor efectuate de oamenii de știința, o cantitate responsabila de alcool zilnica ar reprezenta o băutură in cazul femeilor si maxim 2 in cazul bărbaților.
Pentru un set de analize complet, pentru diagnosticare sau orice alte probleme medicale, echipa de medici Dentirad Hospital va sta la dispoziție. La spitalul Dentirad Hospital puteți beneficia, pe lângă baza de recuperare, si de ședințe cu ozonoterapie. Aceasta terapie spectaculoasa va ajuta sa țineți bolile si microbii departe si in plus, va oferă energia de care aveți nevoie pentru a va desfășura viața așa cum va doriți. Aflați mai multe aici.
Pentru relații si programări apelați numărul unic 0244 972 sau accesați www.dentirad.ro.
Lasă un răspuns