Puteti apela la serviciile de medicina sportiva din spitalul si policlinicile Dentirad din Ploiesti si Plopeni.

Medicina sportiva este medicina specializata pe diferitele aspecte medicale legate de practicarea sportului, indiferent daca ne referim la sportul de performanta sau sportul efectuat ca si activitate recreationala.
Se studiaza fiziologia si biologia sportului: metabolismul energetic, adaptarea organismului la efort, antrenamentul si supraantrenamentul, oboseala si recuperarea postefort, biometria, nutritia, dopajul. Sunt luate in calcul in egala masura elementele specifice practicarii sportului in functie de sportiv, de varsta si de starea de sanatate si pregatire fizica a pacientului.
Medicina sportiva studiaza aprofundat aptitudinile fizice ale corpului uman, permitand ulterior o selectie foarte fina a profilului fizic cel mai adaptat practicii sportive de performanta. Cuprinde preventia accidentelor la sportivi, luarea in evidenta de urgenta in cazul traumatismelor, supravegherea antrenamentelor in functie de sportul practicat, in functie de nivelul la care este practicat (amator sau profesionist), materialele utilizate si mediul inconjurator.

Medicina sportiva

Consultatie
Control
Eliberare aviz medico-sportiv
Echografie abdominala
Echografie tiroida
Echografie pelviana
Echografie parti moi