Puteti apela la serviciile de chirurgie oftalmologica din Spitalul privat Dentirad Hospital din Ploiesti pentru efectuarea unei operatii de cataracta la cel mai bun pret.

Cataracta reprezinta opacifierea cristalinului natural (lentila intraoculara se transforma dintr-un „geam” transparent intr-unul opac). Aceasta conduce la o vedere in ceata, la scaderea vederii pe timp de noapte, la schimbarea ochelarilor din ce in ce mai des.
Singurul tratament al acestei afectiuni este cel chirurgical. Interventia moderna pentru indepartarea cataractei presupune efectuarea unor incizii (taieturi) mici, intre 1.8 si 3.2 milimetri, prin care se vor introduce instrumente foarte fine. Indepartarea efectiva a cataractei se realizeaza cu ajutorul ultrasunetelor (facoemulsificare).
Din cristalinul natural ramane pe loc o parte din sacul care l-a continut, in care se va introduce cristalinul artificial.

 

Chirurgie Oftalmologica

Operatii cataracta cu cristalin foldabil AkreosMI60 ® (Bausch&Lomb, Rochester, New York)
Operatii cataracta cu cristalin foldabil asferic EYE CEE ONE (NIDEK, Japan)
Operatii cataracta cu cristalin monofocal AcrySof ® IQ (Alcon Laboratories, Inc., Fort Worth, Texas)
Operatii cataracta cu cristalin foldabil asferic EYE CEE ONE preloaded (NIDEK, Japan)
Operatii cataracta cu cristalin foldabil asferic Toric – AcrySof IQ Toric (Alcon Laboratories, Inc., Fort Worth, Texas)
Operatii cataracta cu cu cristalin monofocal foldabil asferic preloaded Clareon® IOL with the AutonoMe(TM) delivery system (Alcon Laboratories, Inc, Fort Worth, Texas)
Glaucom (trabeculectomie)
Operație pentru pterigion
Salazion
Xantelasma
Ectropion/Entropoin
Capsulomie laser
Iridotomie laser
Operatii catarcata cu cristalin artificial foldabil Rafi Systems, Inc California SUA
Operatii cataracta cu cristalin artificial foldabil trifocal AcrySof® IQ PanOptix ® Alcon (Alcon Laboratories, Inc., Fort Worth, Texas)
Operatii cataracta cu cristalin artificial foldabil trifocal AcrySof® IQ PanOptix® Toric Alcon (Alcon Laboratories, Inc., Fort Worth, Texas)

 

Intrebari frecvente

Cum este anestezia?

Anestezia este locala, printr-o injectie perioculara (pe langa ochi) sau cu picaturi. In ambele situatii pacientul nu simte durere in timpul operatiei. Diferenta consta in miscarile ochiului, care pot fi atenuate in urma injectiei, si nu sunt afectate in cazul picaturilor, astfel incat pacientul trebuie sa le controleze si sa priveasca intr-un punct fix in timpul operatiei.

Pot sa mananc in ziua operatiei?

Da, este indicat sa mancati o masa usoara inainte de a veni la operatie.

Trebuie sa intrerup celelalte tratamente?

Nu intrerupeti nici un tratament fara avizul medicului. Anuntati medicul curant ca veti urma o operatie pentru cataracta, astfel incat acesta sa poata eventual modifica tratamentul, in special cel cu anticoagulante cum ar fi trombostop, sintrom, clexane.

In ziua operatiei este indicat sa aduceti cu dumneavoastra un document cu privire la toate tratamentele urmate (carnet de sanatate, bilet de iesire din spital).

Ce documente trebuie sa prezint?

Este bine sa aveti la dumneavoastra rezultatul consultului medicului care v-a recomandat operatia, biletele de iesire din spital pentru alte afectiuni, rezultate ale analizelor recente.