Puteti apela la serviciile de chirurgie oftalmologica din Spitalul privat Dentirad Hospital din Ploiesti pentru efectuarea unei operatii de cataracta la cel mai bun pret.

Cataracta reprezinta opacifierea cristalinului natural (lentila intraoculara se transforma dintr-un „geam” transparent intr-unul opac). Aceasta conduce la o vedere in ceata, la scaderea vederii pe timp de noapte, la schimbarea ochelarilor din ce in ce mai des.
Singurul tratament al acestei afectiuni este cel chirurgical. Interventia moderna pentru indepartarea cataractei presupune efectuarea unor incizii (taieturi) mici, intre 1.8 si 3.2 milimetri, prin care se vor introduce instrumente foarte fine. Indepartarea efectiva a cataractei se realizeaza cu ajutorul ultrasunetelor (facoemulsificare).
Din cristalinul natural ramane pe loc o parte din sacul care l-a continut, in care se va introduce cristalinul artificial.

Tarifele operatiei de cataracta

Pretul operatiei de cataracta include:
– Costurile operatiei (tratamente preoperatorii, materiale folosite in timpul operatiei etc)
– Costul cristalinului artificial
– Trei controale postoperatorii (a doua zi, la 5-7 zile si cel de la o luna pentru prescrierea noilor dioptrii)
Diferentele de pret sunt rezultatul diferentelor dintre cristalinele artificiale.

Operatia de cataracta cu implant rigid – 1500 LEI

Acest tip de cristalin este confectionat dintr-un material mai rigid. Pentru implantarea lui (introducerea in ochi) este necesara largirea inciziei mici prin care s-a efectuat operatia la cel putin 5.5 milimetri si sutura acesteia cu un fir care se indeparteaza la circa o luna postoperator. Acest fir poate produce o jena la clipit, iar cicatrizarea plagii operatorii mari poate conduce la aparitia unui astigmatism care va necesita corectie cu ochelari si la distanta.

Majoritatea pacientilor vor avea nevoie de ochelari pentru vederea de aproape (citit, cusut, lucrul la calculator etc.)

Operatia de cataracta cu implant foldabil sferic

Operatia de cataracta cu implant foldabil sferic „multipiece”(3 piese) – 1800 LEI

Operatia de cataracta cu implant foldabil sferic monobloc – 2200 LEI

Cristalinele foldabile sunt confectionate din materiale mai moi care permit plierea lor si introducerea, printr-un dispozitiv special, prin aceeasi plaga mica prin care s-a efectuat indepartarea cataractei. Plaga operatorie nu se mai sutureaza la finalul operatiei (fara fir), ceea ce faciliteaza o vindecare mai rapida, mai sigura si mai confortabila pentru pacient.
Majoritatea pacientilor vor avea nevoie de ochelari pentru vederea de aproape (citit, cusut, lucrul la calculator etc.)

Operatia de cataracta cu implant foldabil asferic

Operatia de cataracta cu implant foldabil asferic (incizie 2.4 mm) – 2500 LEI

Operatia de cataracta cu implant foldabil asferic (microincizie 1.8 mm) – 3000 LEI

Acesta este un cristalin din materiale „moi” cu o forma speciala (lentila asferica are marginile subtiate) ce permite introducerea sa printr-o incizie si mai mica (de pana la 2.4 milimetri), acestea avand ca rezultat o vedere mai clara, mai ales in conditii de iluminat insuficient. Majoritatea pacientilor vor avea nevoie de ochelari pentru vederea de aproape (citit, cusut, lucrul la calculator etc.)

Operatia de cataracta cu implant foldabil toric – 2700 LEI

Acesta este de asemenea un cristalin foldabil asferic, destinat pacientilor cu astigmatism mai mare de 1.5 dioptrii. Permite imbunatatirea vederii la distanta fara ochelari, insa pentru citit sau lucru la calculator unii pacienti vor avea nevoie de ochelari.

Operatia de cataracta cu implant foldabil multifocal

Operatia de cataracta cu implant foldabil multifocal – aditie + 3DSf – 4000 LEI

Acest implant permite o calitate a vederii foarte buna la departare si apropiere si satisfacatoare la distante intermediare.

Operatia de cataracta cu implant foldabil asferic multifocal – aditie + 2.5 DSf – 4500 LEI

Acest implant permite o calitate a vederii foarte buna la departare si la distante intermediare si satisfacatoare la apropiere.

Operatia de cataracta cu implant foldabil asferic multifocal toric – 6000 LEI

Acest cristalin artificial este indicat pacientilor cu astigmatism care vor de asemenea si reducerea dependentei de ochelari la vederea de aproape (la citit).
Aceste implanturi prezinta filtru pentru radiatiile albastre care predispun la degenerescenta maculara.

Intrebari frecvente

Cum este anestezia?

Anestezia este locala, printr-o injectie perioculara (pe langa ochi) sau cu picaturi. In ambele situatii pacientul nu simte durere in timpul operatiei. Diferenta consta in miscarile ochiului, care pot fi atenuate in urma injectiei, si nu sunt afectate in cazul picaturilor, astfel incat pacientul trebuie sa le controleze si sa priveasca intr-un punct fix in timpul operatiei.

Pot sa mananc in ziua operatiei?

Da, este indicat sa mancati o masa usoara inainte de a veni la operatie.

Trebuie sa intrerup celelalte tratamente?

Nu intrerupeti nici un tratament fara avizul medicului. Anuntati medicul curant ca veti urma o operatie pentru cataracta, astfel incat acesta sa poata eventual modifica tratamentul, in special cel cu anticoagulante cum ar fi trombostop, sintrom, clexane.

In ziua operatiei este indicat sa aduceti cu dumneavoastra un document cu privire la toate tratamentele urmate (carnet de sanatate, bilet de iesire din spital).

Ce documente trebuie sa prezint?

Este bine sa aveti la dumneavoastra rezultatul consultului medicului care v-a recomandat operatia, biletele de iesire din spital pentru alte afectiuni, rezultate ale analizelor recente.