Recuperare medicala – DENTIRAD HOSPITAL

Spitalul Dentirad Hospital oferă servicii de recuperare si reabilitare medicala, atât in sistem ambulatoriu cat si in tratamente ce necesita perioade de spitalizare.

Dotata cu aparate performante si cu tehnologia terapeutica de ultima generație dar mai ales cu cadre medicale dedicate înțelegerii nevoii pacientului si orientate către soluționarea acestora, baza de recuperare Dentirad Hospital tratează probleme neurologice, articulare- boli artrozice in particular, musculare, tulburări de echilibru, tulburări de coordonare, tulburări de sensibilitate, modificări ale forței unui segment al corpului, dureri ...

Detalii →
0

Sete permanenta? Gaseste mai jos cateva cauze!

Înainte sa presupunem de ce ne este mereu sete, este important sa știm daca ne confruntam cu sete excesiva- in termeni medicali – polidipsie- , cu sindromul gurii uscate sau chiar cu amândouă. Stabilirea acestui lucru ne va ajuta sa dozam corect aportul de apa.

Atât polidipsia cat si “gura uscata” manifesta asupra , nevoia de a bea apa (sete permanenta), fără ca aceasta sa dispară, indiferent de cantitatea consumata.

„Gura uscata” se instalează atunci când glandele salivare nu produc suficienta cantitate de ...

Detalii →
0

Ghid de recuperare la domiciliu pentru pacienții diagnosticați pozitiv și familiile acestora:

*aceste recomandari nu tin locul consultatiilor de specialitate, orice pacient diagnosticat pozitiv, fiind obligat sa raporteze medicului si sa urmeze intocmai protocolul indicat de acesta.

Dacă ai fost testat pozitiv pentru COVID-19, este normal să fii îngrijorat atât pentru tine și cat si pentru cei cu care locuiești sau cu care ai petrecut timp in ultima perioada. Mai jos sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a te asigura că beneficiezi de cele mai bune șanse de recuperare ...

Detalii →
0

*Un măr pe zi, de doctor te va feri!

Aceasta zicala exista cu un motiv – consumul de mere aduce beneficii multiple întregului organism. Unul dintre cele mai populare tipuri de fructe, cultivate si consumate la nivel mondial, mărul, crește in aproximativ 7.500 de soiuri. Acestea sunt mai sănătoase atunci când le consumam ca atare (fata de felii, suc sau sos). Un mar de mărime medie conține aproximativ 80 de calorii, 1 gr de proteina, 19 gr de zahar natural, zero grăsimi, sodiu sau colesterol.

Nu îndepărtați coaja – aici ...

Detalii →
0

Ce sunt fibrele si cum trebuie sa le consumam?

Fibrele reprezinta denumirea generală a anumitor carbohidrați – de obicei părți din legume, plante și cereale – pe care organismul nu le poate digera complet. Chiar daca fibrele nu sunt descompuse și absorbite ca substanțele nutritive, ele joacă un rol cheie pentru o sănătate bună. Există două tipuri principale de fibre. Sunt fibrele solubile (care se dizolvă în apă) și fibrele insolubile (care nu se dizolva). Combinate, acestea, se numesc fibre totale.

De ce avem nevoie de fibre?

O serie de studii au descoperit că ...

Detalii →
0

Tulburarea Afectiva Sezoniera

Ce este TAS? Tulburarea Afectiva Sezoniera este un tip de depresie care apare cam in aceeași perioada in fiecare an, de obicei spre sfârșitul toamnei, începutul iernii, atunci când zilele devin mai scurte si lumina soarelui nu mai este prezenta atât de mult in viața noastră. In anumite cazuri, aceasta afecțiune apare primăvara sau la începutul verii, însă acestea sunt cazuri izolate.

Care sunt simptomele? TAS te poate face sa te simți obosit, epuizat, deprimat si vine in general cu ...

Detalii →
0

Factori declanșatori ai durerilor de cap la care nu te-ai gândit pana acum:

Vremea – Fie ca vorbim de un val de căldura sau de un episod de îngheț, schimbarea temperaturii favorizează apariția durerilor de cap. Zilele foarte călduroase la fel si modificările de presiune si zilele ploioase, ne pot afecta. Din păcate (sau din fericire) nu putem sa schimbam sau sa influențam vremea, însă putem sa ne luam masuri de precauție pentru a ne asigura un confort permanent, fiind pregătiți pentru orice schimbare: ochelari de soare, umbrele, accesorii etc. Si nu ...

Detalii →
0

SARS-CoV-2 – perioada de incubație

Care este perioada de incubație pentru Coronavirus?

Coronavirusul este un tip de virus care provoacă afecțiuni respiratorii (si nu numai) in rândul oamenilor si al animalelor. In 2019, un nou tip de Coronavirus, numit SARS-CoV-2, a apărut in WUHAN, China si s-a răspândit rapid la nivel mondial.

Boala cauzata de infectarea cu noul coronavirus se numește COVID19.

La fel ca la majoritatea virusurilor. Perioada de incubație a SARS-CoV-2, poate varia de la o persoana la alta. Va invitam sa descoperiți mai jos cat ...

Detalii →
0

5 moduri simple prin care poti să-ți întărești sistemul imunitar

Ne luam toate masurile de precauție recomandate de autorități, in lupta cu virusul pandemic  – limitam ieșirile, ne spălam des pe mâini si dezinfectam suprafețele de lucru, cumpărăturile si locuința,  evitam contactul cu persoanele din afara gospodăriei etc. Însă mai sunt si alte forme prin care ne putem ajuta  organismul sa devina mai puternic , sa ne creștem  imunitatea pentru a ne pregăti de lupta cu virusul, in cazul nefericit in care ne îmbolnăvim.

Putem sa ne închipuim următorul scenariu ...

Detalii →
0

10 moduri in care te poti elibera de stres!

Chiar daca pare o afecțiune apăruta odată cu omenirea, stresul biologic nu a fost clasificat astfel, drept urmare nu s-a încercat combaterea lui pana in anii 1950.  Simptomele si efectele lui au existat, însă nu au fost tratate așa cum sunt astăzi. In articolul de mai jos va prezentam câteva “trucuri” pentru a va elibera din situațiile stresante:

  1. Asculta muzica – daca va simțiți blocați sau depășiți într-o anumita situație, încercați sa faceți o pauza scurta si sa ascultați muzica relaxanta. ...
Detalii →
0
Page 1 of 18 12345...»