UVA/UVB – protectie pentru ochi

Folosim cu toții protecție solara pentru piele, însă nu ar trebui sa uitam sa ne protejam si ochii. Vara înseamnă mai mult timp petrecut afara, iar studiile arata ca expunerea îndelungata la lumina soarelui poate creste riscul de a dezvolta cataracta sau alte afecțiuni ale ochilor, inclusiv cancer. Același risc apare si in cazul folosirii solarelor, așa ca nu uitați sa va protejați ochii de razele ultraviolete, chiar si de cele artificiale.

Soarele care se reflecta in nisip, ...

Detalii →
0

Sentimentele sunt naturale. La fel ar trebui sa fie si discutiile despre ele.

In contextul prieteniilor online si a socializării in fata unui ecran, dorim sa va reamintim sau sa va informam, atât pe voi copii, cat si pe voi părinți, ca e recomandat pentru sănătatea fizica si psihica, sa vorbim liber despre sentimentele noastre din fiecare zi.

Dar pentru ca se apropie 1 iunie, si pentru ca sunteți sărbătoriți, ne îndreptam astăzi atenția, spre voi, copiii. Si, cu toții știm, ca indiferent de vârsta, suntem copiii părinților noștri toata viata, asa ca, bucurati-va ...

Detalii →
0

Fobiile

Fobia este starea patologica de neliniște si/sau frica obsedanta, lipsita de o cauza obiectiva sau precisa fata de obiecte, sentimente, persoane. Explicam mai jos, câteva fobii mai puțin cunoscute:

Aerofobia   – frica de zbor.

Tripofobia – frica de găuri si/sau crăpături.

Glosofobia – frica de a vorbi in public.

Monofobia – frica de a fi singur.

Ornitofobia – frica de păsări.

Tripanofobia – frica de ace.

Vehofobia – frica de a conduce.

Globofobia – frica de baloane.

Arahnofobia – frica de păienjeni.

Emetofobia – frica de a vomita.

Acrofobia – frica ...

Detalii →
0

Necroza pancreatica

Necroza pancreatică este o condiție medicală, in care o parte sau parți din pancreas mor, si pot ajunge sa se infecteze. Această afecțiune apare ca si complicație a pancreatitei acute.

Necroza pancreatică apare atunci când țesutul pancreatic moare in urma unei inflamații. In cazul unei persoane cu necroză pancreatică, bacteriile se pot răspândi mai ușor si pot cauza astfel,  infectarea țesutului mort.

Pancreasul este un organ aflat in spatele stomacului, responsabil cu producerea enzimelor care ajuta la digerarea hranei. Atunci când pancreasul ...

Detalii →
0

Cum alegem corect tratamentul rinitelor de sezon?

Noi studii demonstrează ca majoritatea celor care suferă de alergii sezoniere, își aleg medicamentele in mod greșit.

Odată cu înflorirea copacilor, apariția covorului de iarba si a tuturor florilor de câmp, cei cu alergii, încep sa se plângă de mâncărime nazala, strănut in cascada, ochi iritați si înlăcrimați.

Cel mai adesea, pacienții se prezinta la cea mai apropiată farmacie in căutarea remediului pentru alergii, fără sa consulte, in prealabil, un doctor. Doar un procent de 60 din pacienții care intra in farmacii ...

Detalii →
0

Fericirea vine din lucruri simple! La fel și sănătatea!

Cafeaua poate sa prevină depresia: auzim foarte des vorbindu-se despre efectele negative ale cafelei, însă s-a demonstrat ca aceasta îndrăgită băutură are si efecte pozitive. Cercetătorii susțin ca oamenii care consuma mai mult de 2 cești de cafea pe zi, sunt mai puțin predispuși la depresie si cu pana la 20% aflați in afara pericolului de a comite suicid.

Daca mesteci guma, ești mai activ. Daca suferi de “amorțeala” de după – amiaza, sau nu te-ai trezit foarte odihnit, încearcă sa ...

Detalii →
0

Vitamina C – BENEFICII

Conform studiilor realizate, Vitamina C are numeroase beneficii pentru sănătate, de la accelerarea vindecării in urma unei simple răceli până la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. Fiind cel mai eficient si sigur nutrient ce se regăsește in alimentația noastră sau in suplimente, Vitamina C, se bucură in ultima perioadă de o popularitate crescută in rândul tratamentelor prescrise si utilizate de medici.

Vitamina C , acidul ascorbic, este necesară pentru dezvoltarea si repararea tuturor țesuturilor din organism. Este implicată in foarte multe funcții ...

Detalii →
0

Beneficii nutriționale regăsite in carnea de miel.

Beneficiile pentru sănătate date de consumul cărnii de miel, nu sunt cunoscute de toata lumea însă, actest tip de carne este unul cu un cu nivel nutrițional foarte ridicat. Va prezentam mai jos câteva din proprietățile acesteia:

  1. Sursă foarte ridicată de energie: 100 gr de carne conține 206 kcal. Aportul de calorii ingerat la consumul de carne de miel, in cantitatea specificata mai sus, reprezintă un procent important din totalul de calorii zilnic necesar. Caloriile ne ajuta in îndeplinirea activităților zilnice, ...
Detalii →
0

Curiozitati ale corpului uman

Știați ca singura parte a corpului care nu este alimentata cu sânge este corneea? Asta deoarece ea primește oxigen direct din aer.

Chiar in timp ce citiți aceasta fraza, 50 000 de celule in corpul vostru mor si sunt înlocuite cu unele noi.

Dintele este singura componenta a organismului care nu se poate repara singura.

In medie, o persoana obișnuita are nevoie de 7 minute ca sa adoarmă.

In medie, un om își petrece aproximativ 6 ani din viată visând.

In afara celor care-si pot ...

Detalii →
0

Periajul dintilor la bebelusi

Pedodonția este o specialitate ce se adresează copiilor si are ca obiectiv profilaxia, terapia ,chirurgia si nu in ultimul rând depistarea anomaliilor dento-maxilare ale dinților de lapte dar si a dinților permanenți tineri.

Instituirea profilaxiei din timp, odată cu apariția primilor dinți temporari si urmărirea unui protocol stomatologic corect, ce presupune igienizare profesională, fluorizare, sigilarea șanțurilor si fosetelor, controale periodice ajuta la prevenirea  unor posibile complicații ale dentiției celor mici.

Emergența dinților temporari începe in jurul vârstei de 6 luni si se ...

Detalii →
0
Page 1 of 9 12345...»