Noutati

Terapia Yumeiho

Este o metodă terapeutică bazată pe acțiuni manuale, aplicate de terapeut pe suprafața întregului corp al pacientului (masaj), inspirată din tradiția japoneză. Vorbim despre aproximativ 100 de mișcări, menite să îmbunătățească postura, să mențină sănătatea si să corecteze anumite deviații. In traducere tehnică, ”Yu” înseamnă “a stimula”, “Meia” însemnă “forța vieții”, iar “Ho” se traduce prin “tehnică”.

Un set complex de proceduri manuale si exerciții fizice aplicate pacientului au menirea de a reechilibra balanța funcțională a organismului. Prin urmare, o paletă largă de afecțiuni, atât acute cât si cronice, din diferite zone sunt ameliorate sau chiar îndepărtate cu ajutorul masajului Yumeiho.  Chiar dacă este o metoda care poate fi aplicată si preventiv sau doar in scopul relaxării, se numește terapie, pentru că scopul principal al ei, rămâne acela de a trata si reduce tulburările funcționale, care in timp pot avansa in boli cronice.

Printre afecțiunile tratate, stagnate sau prevenite prin intermediul terapiei Yumeiho, menționăm:  tulburări de statică și de dinamică ale aparatului locomotor, tulburări de mers, tulburări de echilibru, lombalgie, lumbago, coxartroză, scolioză, cifoză, spondiloză, hernie de disc, discopatie lombară, sciatică, nevralgii, contracturi musculare, dureri de articulații, artroze, dureri abdominale, distensie intestinală, tranzit intestinal diminuat, dischinezie biliară, dezaxări ale uterului, stază limfatică, hipertensiune sau hipotensiune arterială, insomnii, anxietate, dureri de cap, zgomote în urechi, oboseală cronică, corectarea posturii deficitare (cu reducerea durerilor de spate) a celor care lucrează 8 ore pe scaun la birou, șoferilor profesioniști etc.

 

Această terapie prin masaj se realizează într-un cadru diferit față de cel al masajelor clasice. Beneficiarul masajului este așezat direct pe podea, pe o saltea, astfel încât toate mișcările terapeutului sa poată fi efectuate cu maxim de rezultate. Pacienții sunt sfătuiți sa se prezinte la ședința de masaj îmbrăcați lejer, cu pantaloni si tricou sport.

Numărul de ședințe necesare, în afara celor pentru relaxare si eliberare de stres, variază in funcție de starea pacientului, problema medicală si vârsta, această terapie fiind indicată și benefică,  inclusiv pentru copii si bebeluși.

 

Pentru mai multe detalii si programări, accesați pagina noastră aici sau apelați 0244 972.

0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.