Noutati

Sistemul imunitar toamna

Toamna este anotimpul in care vremea este foarte capricioasă, se schimbă des si chiar este considerata intermediarul intre vară si iarnă. De aceea, toamna, temperaturile din timpul zilei si cele din timpul nopții, pot fi dramatic diferite, si pot suferi foarte mari fluctuații. Este de asemenea cauza pentru care un mare procent din populație se confruntă cu diferite afecțiuni, pentru că nu se protejează conform temperaturilor schimbătoare. Printre cele mai des întâlnite afecțiuni contractate toamna menționam:

  1. Dureri in gat: toamna sistemul nostru imunitar este adesea mult mai sensibil decât in restul anotimpurilor, drept urmare o răceala poate fi cu ușurința atrasă de aceasta. Mai mult, in această vreme, schimbările bruște de temperatură combinate cu vântul puternic, favorizează producerea si înmulțirea virusurilor. Nu trebuie sa fiți neglijenți cu îngrijirea sănătății dumneavoastră in aceasta perioada, pentru că rezistența in fața bacteriilor si virusurilor este mai scazută decât in general, ceea ce poate duce la boli inflamatorii, artrita, dureri in gât asociate cu răceală. Aceste simptome de durere in gât și gâtul iritat pot fi asociate si cu gât umflat, frisoane, greața, amețeli, vărsături și amigdalite inflamate. Daca vă confruntați deja cu aceste simptome, consultați un medic pentru a vă oferi soluția de tratament potrivită pentru dumneavoastră.
  2. Astmul alergic: ca și primăvara, toamna este anotimpul in care oamenii dezvoltă ușor alergii la diferite elemente din natură. Daca aveți o “inclinație” spre alergii, puteți ajunge ușor la astm alergic in acest sezon. Astmul alergic este adesea cauzat de o reacție alergică a corpului împotriva unor elemente ca polenul, părul de animale, mucegai, praf etc. Cel mai important simptom al astmului alergic este dificultatea in respirație. Dacă sunteți alergic la polen, ar trebui sa va planificați cu mare atenție activitățile in aer liber pentru a evita polenul si iarba. Polenul apare și se răspândește mai mult in zilele uscate și cu vânt, pe când zilele ploioase nu îl încurajează. Dacă alergiile dumneavoastră sunt la praf, mucegai etc, trebuie sa va mențineți casa cât mai curată și să mențineți umiditatea in limite normale, pentru a nu favoriza apariția mucegaiului.
  3. Ulcer stomacal, duodenal: problemele cu stomacul sunt foarte des întâlnite indiferent de anotimp, totuși, toamna, când sistemul imunitar este slăbit si nu se poate lupta cum trebuie cu infecțiile si bacteriile, sistemul digestiv este foarte adesea afectat, riscul de a dezvolta ulcere stomacale fiind unul crescut. Ulcerele duodenale sunt cauzate adesea de fumat, consumul excesiv de alcool, stres, alimentație precară si dezordonată, boli cornice. Cele mai întâlnite simptome ale ulcerului stomacal sunt: pierderea apetitului, vărsături si dureri abdominale. In general, durerile stomacale apar imediat după consumul de alimente (in cazul ulcerului stomacal) si la câteva ore după masa in cazul ulcerului duodenal.
  4. Conjunctivitele: “înroșirea ochilor”, acestea apar cu precădere spre sfârșitul verii si durează până spre sfârșitul toamnei. In această perioadă, vremea se transformă din însorita in ploioasă, umiditatea fiind ridicată, ceea ce face ca sistemul imunitar si rezistența să scadă considerabil. Corpul își pierde abilitatea de a preveni afecțiunile si este ușor atacat de virusuri. Mai mult, mediul înconjurător foarte poluat, igiena precară, apa potabilă poluată, toate acestea favorizează apariția afecțiunilor. Cele mai comune simptome ale conjunctivitei sunt înroșirea ochilor si nevoia permanenta de a-i scărpina, umflarea pleoapelor si apariția durerii la nivelul globului ocular. Pentru a trata corespunzător conjunctivită, trebuie diagnosticată corect si aflată sursa apariției, prin urmare este necesar sa va adresați medicului specialist.

La Dentirad Hospital, echipa de medici profesioniști vă stă la dispoziție pentru a va îndruma, diagnostica și trata corespunzător. Iar pentru întărirea sistemului imunitar si prevenirea instalării afecțiunilor, beneficiați de ședințe si pachete cu ozonoterapie. Aflați mai multe despre aceasta terapie revoluționara aici.

Pentru relații si programări accesați pagina noastră aici sau apelați numărul unic  0244 972.

 

 

 

0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.