Noutati

Pașii intervenției chirurgicale de implant dentar

 

Continuam cu informatii utile pacientilor, in situatia in care acestia accesează ideea implanturilor dentare.

Asa cum am mentionat anterior, implanturile dentare sunt rădăcini artificiale, realizate din titan, zirconiu sau ceramica.

Acestea se insereaza in reperele osoase, respectiv maxilar si mandibula. Structura acestora este diferita, ceea ce atrage după sine faptul ca timpul de vindecare este diferit.

Astfel, in cazul mandibulei, timpul de asteptare după implantare este 2-3 luni, întrucât osul are o structura compacta.

In situatia unor interventii implantologie la nivelul maxilarului, este de luat in calcul o perioada de integrare cam de 6-9 luni, in  functie de o multitudine de factori de tipul: densitate osoasa, stare de sănătate generala, vârsta etc.

Ulterior perioadei de integrare osoasa, pacientii ar trebui sa stie ca exista o perioada de 10-14 zile de conformare parodontala- asa zisa modelare a gingiei in jurul implanturilor.

De la acest moment se poate trece la faza protetica propriu-zisa, ce consta intr-o serie de amprente si probe a unor faze intermediare a lucarilor protetice, pana la realizarea fazei finale. Timpul necesar estimat ar fi cam de 10-14 zile.

Bineinteles ca acesti timpi pot parea, si chiar sunt destul de importanti si provocarea principala ce apare este nevoia unor lucrari protetice temporare care sa refaca fizionomia si fuctionalitatea.

In acest sens, este bine de stiut ca exista posibilitatile tehnice necesare realizarii unor astfel de situatii, pornind de la “mascarea” unui singur implant pana la realizarea unor proteze temporare totale, fixate pe implanturi temporare.

Timpul de realizare a acestor lucrari protetice provizorii, poate fi foarte scurt, ajungandu-se pana la situatia ideala in care pacientul pleaca din cabinet, dupa interventia chirurgical-implantologica, cu un “zambet provizoriu” deja realizat.

Astfel, disconfortul lipsei structurilor dentare (fizionomie modificata si functionalitate afectata), este diminuat si pacientul trece mai usor peste perioada de asteptare.

O alta “problema“ importanta o constituie efectele secundare imediate implantarii dentare. Astfel pot aparea vanatai, umflaturi, dureri.

Pentru reducerea pana la anularea reactiilor inflamatorii post implant, este bine sa se administreze un tratament adjuvant pre si postoperator.

 

Pentru consultații, simulări si răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți legate de aceasta intervenție, programați o întâlnire cu medicii noștri specialiști si aceștia vă vor ajuta să înțelegeți mai bine aceasta procedura, prezentându-vă toate avantajele si dezavantajele, aplicabile situației in care va aflați.

Pentru informatii si programări vizitați pagina noastră aici sau apelați numărul unic 0244 972.

0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.