Noutati

Fericirea vine din lucruri simple! La fel și sănătatea!

Cafeaua poate sa prevină depresia: auzim foarte des vorbindu-se despre efectele negative ale cafelei, însă s-a demonstrat ca aceasta îndrăgită băutură are si efecte pozitive. Cercetătorii susțin ca oamenii care consuma mai mult de 2 cești de cafea pe zi, sunt mai puțin predispuși la depresie si cu pana la 20% aflați in afara pericolului de a comite suicid.

Daca mesteci guma, ești mai activ. Daca suferi de “amorțeala” de după – amiaza, sau nu te-ai trezit foarte odihnit, încearcă sa mesteci niște guma. Cercetătorii au demonstrat ca oboseala este redusa semnificativ atunci când este mestecata guma cu aroma mentolata. In același studiu s-a demonstrat ca,  mestecând guma, poți obține un scor general mai bun la testele de memorie (cu pana la 35%), poți reduce nivelul de stres si anxietate. Atâta vreme cat o faceți intr-un mod discret, fără sa ii deranjați pe cei din jur, guma de mestecat va poate fi un aliat pentru o zi mai buna!

Bancomatele si toaletele publice sunt la fel de murdare. Sa retragi bani dintr-un bancomat este ceva ce se întâmpla in mod regulat in viața de zi cu zi, însă nu mulți dintre noi dezinfectam mâinile după această operațiune. Testele de sanitație efectuate de cercetători au demonstrat ca bancomatele sunt la fel de murdare ca toaletele publice. Specialiștii au analizat bețișoarele cu probe din ambele locuri si a reieșit ca atât bancomatele, cat si toaletele publice conțin aceleași bacterii care duc la îmbolnăvire.

Daca te simți obosit, fa …. Mișcare! După o zi extenuanta la locul de munca, sa mergi la sala de gimnastica nu este chiar primul gând pe care îl ai, însă studiile au demonstrat ca exercițiile fizice, de fapt te încarcă cu energie. Subiecții analizați au prezentat reducerea nivelului de oboseala si îndepărtarea stării depresive după 30 de minute de exerciții fizice moderate. Aceasta se datorează faptului ca mișcarea îmbunătățește sănătatea cardiovasculara, ceea ce înseamnă ca o cantitate mai mare de sânge si oxigen circula prin corp, mărind astfel nivelul de energie.

Pentru a te răcori, bea ceva cald. Deși suna paradoxal, daca vrei sa simți senzația de răcorire este indicat sa consumi o băutură calda. Conform studiilor efectuate, atunci când băutură este mai calda decât temperatura corpului, declanșează un răspuns in organism ce ajuta la compensarea si depășirea temperaturii depistate, astfel încât corpul intra in modul de răcire automat.

Un mar pe zi poate face mult mai mult decât sa tina doctorul la distanta! Studiile au demonstrat ca atunci când mirosi un mar verde, nivelul de anxietate si stres asociat cu claustrofobia, este redus. “Adulmecarea” unui mar verde previne si durerile de cap sau migrenele, iar in Statele Unite, proprietarii care vor sa-si vândă locuințele, utilizează arome de mar verde pentru a face casele sa para mai mari pentru potențialii cumpărători.

 

Pentru mai multe detalii despre cum putem sa ne îmbunătățim viața, prescripții si tratamente, echipa noastră de medici va sta la dispoziție la Dentirad Hospital.

Pentru programări si/sau informații vizitați pagina noastră aici sau apelați numărul unic 0244 972.

 

 

0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.