Noutati

Factori declanșatori ai durerilor de cap la care nu te-ai gândit pana acum:

Vremea – Fie ca vorbim de un val de căldura sau de un episod de îngheț, schimbarea temperaturii favorizează apariția durerilor de cap. Zilele foarte călduroase la fel si modificările de presiune si zilele ploioase, ne pot afecta. Din păcate (sau din fericire) nu putem sa schimbam sau sa influențam vremea, însă putem sa ne luam masuri de precauție pentru a ne asigura un confort permanent, fiind pregătiți pentru orice schimbare: ochelari de soare, umbrele, accesorii etc. Si nu in ultimul rând, indiferent de vreme, asigurați-va ca sunteți hidratați!

Mirosurile puternice – chiar daca sunt placute, aromele puternice pot provoca dureri de cap. In topul celor mai supărătoare mirosuri se afla cel de vopsea, parfumurile si anumite tipuri de flori. Daca lucrați in medii care implica arome puternice, recomandarea este sa purtați masca  (chiar si in afara pandemiei)

Șeful/Șefa – orice persoana sau obiect care ne ridica nivelul de stres , ne  poate face sa devenim mai vulnerabili in fata tensiunilor si a durerilor. Nu exista încă o explicație științifica, însă studiile preliminare au arătat ca sunt implicați anumiți nervi din creier, responsabili cu transmiterea durerii. Aceștia din urma devin mai sensibili in situațiile iritante cauzate de discuțiile cu persoanele autoritare, având ca rezultat , ’’faimoasele’’ migrene.

Accesoriile de par – DUREROASE! Atunci când iți prinzi o faimoasa ‘’ coada de cal’’ prea strâns, aproape ca poți sa auzi parul cum striga sa-l eliberezi. Durerea apare pentru ca strânsoarea afectează țesutul scalpului, cauzând, in cele din urma durerile de cap. In cazul in care acesta este motivul durerii tale de cap, nu este necesar sa iei pastile, doar eliberând parul din elastic, vei obține relaxarea scalpului si, odată cu aceasta, dispariția durerilor de cap.

Mezelurile – la fel ca brânza sau ca alte alimente procesate, acestea conțin tiramina (un amino-acid / neurotransmitator) si aditivi alimentari precum nitriți, care pot afecta anumiți oameni, provocându-le dureri de cap.

Mesele dezechilibrate, consumul de cafeina si/sau alcool, fumatul, lipsa somnului si a activității fizice, reprezintă, de asemenea, factori declanșatori ai durerilor de cap, si in timp, pot duce la degradarea întregului organism si apariția afecțiunilor medicale grave.

Încercați sa aveți un stil de viată cat mai apropiat de cel recomandat de specialiști, sa evitați (pe cat posibil situațiile stresante), si sa va faceți timp de o plimbare scurta pe jos, cel puțin o data la 2 zile.

Daca va confruntați cu dureri de cap persistente, nu ezitați sa cereți ajutorul profesioniștilor. Echipa de medici de la Dentirad Hospital, va sta la dispoziție. Sănătate!

Sursa: webmd.com

0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.