Noutati

Beneficiile consumului de cartof dulce

Nu toți cartofii dulci sunt portocalii. Atât coaja cat si interiorul acestora pot fi albe, galbene, maro, roșii, roz sau mov. Nutrienții conținuți se schimba in funcție de culoarea acestora. Cartofii dulci de culoare mov, conțin cantități foarte ridicate de antioxidanți si agenți antiinflamatori. Odată intrate in organismul nostru, aceste substanțe au rolul de a combate efectele nocive ale chimicalelor (radicalilor liberi) care ne ataca celulele.

Un singur cartof dulce de mărime medie, poate sa furnizeze pentru corpul nostru pana la 400% din necesarul de vitamina A, responsabila cu sănătatea si frumusețea pielii, ochilor si un aliat de nădejde in lupta cu boala.

Cartofii dulci de culoare portocaliu închis, au un conținut foarte ridicat de beta-caroten, un antioxidant puternic împotriva anumitor boli, incluzând anumite tipuri de cancer si anumite boli ale ochilor.

Felul in care gătim cartoful dulce, poate trasa o diferența majora in cantitatea de nutrienti care ne ajunge in farfurie. In urma unui studiu de măsurare a cantității de carotenoizi conținuți, a reieșit, ca, varianta optima de a găti cartoful dulce este copt in cuptor.

Leguma minune mai conține si o proteina unica, renumita pentru lupta împotriva anumitor tipuri de cancere si a hepatitei C.

Cartofii dulci sunt bogați si in vitamina C, care susține sistemul imunitar. Cantitățile ridicate de potasiu conținute in cartoful dulce, ajuta la menținerea unei tensiuni arteriale optime , iar calciul conținut de acesta, ne ajuta sa avem oase mai sănătoase.

Cartofii dulci sunt întotdeauna o alegere mai sănătoasă in detrimentul cartofilor albi (normali), in ceea ce privește indicele glicemic sau cantitatea de fibra conținută.

Cartofii dulci reprezintă o sursa importanta de fier. In dietele vegetariene sau in zilele de post, lipsa de carne poate conduce la un deficit de fier – hemic. Consumul de alimente bogate in vitamina C, precum cartofii dulci, ajuta la o mai buna absorbție a fierului in organism, completând astfel necesarul zilnic, pe langa vitaminele A, B si C.

 

0
  Articole similare
  • No related posts found.

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.