Noutati

Afla cand si de ce este recomandat sa-ti speli asternuturile! Ce ascund acestea?

Ne petrecem aproximativ o treime din viată, in pat. Prin urmare, așternuturile curate ar trebui sa reprezinte o prioritate in sarcinile noastre gospodărești. Gândiți-va la saliva, transpirație, mătreața si alte “lucruri” pe care le mai acumulam in lenjerii. In mod ideal, așternuturile trebuie schimbate o data pe săptămână, însă studiile recente, au arătat, ca, mai bine de 80% din populație, schimba așternuturile chiar si la 25 de zile.

“Năpârlim” aproximativ 500 de milioane de celule moarte pe zi, dintre care, 3/4 se aduna in pat. Toate aceste celule moarte se cuibăresc in așternuturi pana la următoarea spălare, numărul lor crescând in fiecare zi. Acarienii (insectele minuscule din specia arahnoidelor)  adora sa se hrănească cu stratul de celule moarte, care, spre plăcerea lor, nu se termina niciodată. Existenta acarienilor poate provoca reacții alergice sau chiar declanșarea astmului. Este recomandat sa folosiți temperaturi ridicate atunci când spălați lenjeriile.

In cazul in care împărțiți patul cu prieteni blănoși, riscul de acarieni este si mai mare, deoarece celule moarte de pe animale, reprezintă un ospăț pentru insectele microscopice.

Celule moarte, transpirația, saliva si alte fluide pot transforma așternuturile dumneavoastră confortabile, intr-un meniu apetisant pentru germeni si bacterii. Un test efectuat intr-un laborator de specialitate, a demonstrat, ca mostrele de pe o fata de perna nespălata de o săptămână, adăposteau cu pana la 17.000 de colonii de bacterii mai mult fata de mostre colectate de pe capacul de toaleta.

Acneea dumneavoastră se înrăutățește si, aparent nu găsiți motivul? Fata de perna nespălata poate reprezenta principalul inamic. Fluidele si praful din așternut pot încarcă porii de pe tenul dumneavoastră, ducând astfel, la apariția sau înrăutățirea problemelor estetice. Daca aveți un ten cu probleme, recomandarea este sa schimbați fata de perna la 2-3 zile, iar restul așternuturilor la o săptămână.

Lăsați așternuturile sa respire – poate ca ați auzit in discursurile motivaționale, ca cel mai bun mod de a începe ziua este sa iți faci patul imediat ce cobori din el. Cercetătorii au demonstrat, însă ca cel mai bine din punct de vedere al sănătății, este ca după ce te dai jos din pat, sa lași salteaua si lenjeria sa respire, si sa se aerisească. Daca așezi pilota peste saltea imediat ce ai ieșit de sub aceasta, nu permiți patului sa se usuce, si păstrezi umiditatea acumulata peste noapte, iar umiditatea, după cum bine știm, este propice pentru dezvoltarea bacteriilor si germenilor.

Acestea sunt sfaturi susținute de cercetări si studii efectuate de specialistii in domeniu,  si au caracter general. Daca aveți alergii care se înrăutățesc, probleme dermatologice sau cu calitatea somnului, nu ezitați sa cereți sfatului unui doctor. Fiecare individ este diferit, astfel încât, nu exista o rețeta generala. O consultație individuala este soluția pentru problemele dumneavoastră de sănătate. La DENTIRAD Hospital, echipa de medici specialiști, este pregătită sa va ajute. Pentru mai multe detalii sau programări, apelați numărul unic 0244 972.

0
  Articole similare
  • No related posts found.

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.