Noutati

10 sfaturi utile in dieta!

Chiar daca internetul este plin de sfaturi, diete si produse menite sa aducă rezultate imediate in lupta cu kilogramele, știința s-a dovedit a fi cea mai eficienta. Va prezentam mai jos câteva acțiuni pe care le puteți transforma in aliații dumneavoastră in lupta cu kilogramele:

  1. Consumați un mic-dejun bogat in proteine – acest meniu reduce poftele si automat consumul de calorii de peste zi.
  2. Evitați băuturile cu zahar, carbogazoase si/sau cu aroma de fructe – acestea se numără printre cele mai periculoase alimente pe care le putem consuma atunci când încercam sa pierdem in greutate si inamici declarați ai sănătății, in general.
  3. Consumați apa înainte de fiecare masa – studii recente au demonstrat ca, un pahar cu apa băut cu 30 de minute înaintea mesei, creste rata de ardere a grăsimilor cu pana la 44%.
  4. Alegeți sa consumați alimente prietenoase cu dieta – anumite alimente sunt cunoscute ca fiind acceleratoare de grăsimi, astfel ca, atunci când suntem determinați sa slăbim, este bine sa facem alegeri înțelepte. Câteva exemple: oua întregi, legume cu Frunze verzi, somon, varza, conopida, broccoli, carne de vita, carne de curcan, avocado etc.
  5. Consumați fibre solubile. Acestea promovează pierderea in greutate prin accelerarea digestiei si senzația de sațietate îndelungata pe care o oferă.
  6. Beți cafea si/sau ceai – cafeina accelerează metabolismul cu pana la 11% , iar grăsimile ce se regăsesc in cafea au proprietăți benefice pentru organism.
  7. Încercați sa adoptați un stil de viață sănătos, bazat pe alimente naturale, fierte sau coapte si evitați felurile de mâncare de tip fast food sau cele care necesita foarte mult ulei pentru gătire , conservanți sau aditivi .
  8. Mâncați încet – bucurați-va de gustul mâncărurilor pe care le consumați, mestecați încet si concentrați-va pe cat posibil, asupra mesei. Încercați sa renunțați la telefon/tableta/tv pe timpul mesei. Acest mod de a manca, oferă stare de sațietate prelungita si stimulează hormoni care promovează pierderea in greutate.
  9. Cântăriți-va in fiecare zi: studiile au demonstrat ca oamenii care se cântăresc in fiecare zi reușesc sa slăbească mai repede si sunt mult mai determinați sa își mențină greutatea sau sa o ajusteze.
  10. Încercați sa dormiți bine! Somnul de calitate este un aliat de nădejde al dietei, pe când lipsa somnului reprezintă principalul factor de risc in creșterea in greutate. Aflați mai multe despre calitatea si cantitatea somnului aici.
0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.