Noutati

Ciuperca piciorului

Cu toții am avut la un moment dat in viată această problema sau măcar am cunoscut pe cineva care se confrunta cu ea: ciuperca de picior. Mai jos cate întrebări si răspunsuri care va vor ajuta sa va feriți de aceasta afecțiune deloc agreabila:

  1. Care este locul preferat al ciupercilor?

In locurile întunecate, călduțe, umede precum pantofii. Acesta este motivul pentru care ciupercilor, le plac picioarele tale. Fiecare picior are peste 250.000 de mii de glande sudoripare (care produc transpirație). Pentru a opri răspândirea ciupercii piciorului, uscați-va picioarele cu fiecare ocazie când acestea devin ude.(după dus, alergare, gimnastica, o plimbare mai lunga etc.) Lăsați-va încălțămintea la aer pentru a se usca, înainte sa o utilizați din nou.

 

  1. Cum se răspândesc ciupercile?

Ciupercile pătrund in corp prin prin intermediul porilor. Este suficient sa atingi pe cineva care are deja ciuperca pentru a te contamina. Un alt mod de contaminare este si mersul desculț într-o incinta in care exista/locuiește o persoana contaminata. De cele mai multe ori aceasta se aplica atunci când cineva pășește desculț in locuri călduțe si umede precum vestiarele de la sălile de gimnastica sau antrenamente sau piscinele si ștrandurile publice.

 

  1. Cat de contagioase sunt ciupercile?

Nu atât de mult pe cat ați crede! Ciupercile de picior iubesc locurile umede, însă aveți șanse mai mari sa luați sau sa dezvoltați o ciuperca daca nu va spălați si uscați suficient de des pe picioare sau daca nu va schimbați șosetele la fiecare încălțare. Sfatul din urma se aplica si in cazul încălțărilor, însă acolo unde nu este permis (din diferite motive), se recomanda aerisirea pantofilor si/sau igienizarea acestora cu deodorant antibacteriene special concepute pentru încălțăminte.

 

  1. Pot lua ciuperca de la cineva cu care locuiesc?

Răspunsul este evident, da! Ciupercile persista pe cearceafuri, prosoape, obiecte utilizate in comun. Nu utilizați aceleași prosoape si încercați sa mențineți suprafețele casei curate. Spălați-va pe picioare cu apa si săpun cel puțin o data pe zi si nu uitați sa le ștergeți pana la uscare.

 

  1. Unde poți merge desculț daca ai o ciuperca la picior?

Deși iți poate produce plăcere, păstrează acest obicei numai pentru casa ta. In public, poarta, întotdeauna încălțămintea recomandata pentru tipul de activitate pe care îl desfășori. Nu numai ca vei evita sa contaminezi pe altcineva, însă te protejezi si pe tine. In locurile unde persoanele obișnuiesc sa meargă desculțe, cu siguranță este “parc de distracții” pentru ciuperci. Daca mergeți la piscine sau folosiți dușurile publice de pe malul marii sau din parcurile acvatice, purtați  întotdeauna sandale sau șlapi.

 

  1. Pedichiura la salon este permisa daca am ciuperca la picior?

Da, însă trebuie sa ai grija. Nu presupune ca salonul sterilizează ustensilele după fiecare client, de foarte multe ori, nu se întâmplă. Cea mai sigura metoda este sa mergi la salon cu propriile ustensile. Acesta este singurul mod in care poți sa te asiguri ca nu iei sau răspândești o ciuperca.

 

  1. Cum se tratează ciuperca cu ajutorul acidului undecilenat?

Acest ingredient este cel mai bun împotriva ciupercilor si este prezent in majoritatea medicamentelor sau unguentelor antimicotice care se eliberează in farmacii, fără prescripție medicala. Acesta acționează prin calmarea pielii iritate care poate apărea odată cu ciuperca.

In cazul acestuia, la fel ca in cazul oricărui tratament pentru ciuperci, chiar daca simptomele se ameliorează după numai 2-3 zile, va sfătuim sa continuați aplicarea pentru cel puțin încă 2 săptămâni de la dispariția acestora.

Pe lângă toate cremele sau loțiunile cu efecte antimitotice, cercetătorii afirma (susținuți de studii realizate in laborator) ca următoarele remedii naturiste au avut succes in izolarea si îndepărtarea ciupercilor: galonatul bicarbonat de sodiu, uleiul esențial Tea TREE, uleiul de eucalipt.

Daca va confruntați cu orice fel de nereguli la nivelul pielii sau unghiilor, nu ezitați sa cereți ajutorul unui specialist Dentirad Hospital.  De cele mai multe ori este vorba de o banala ciuperca foarte ușor de tratat, însă de ce sa nu fiți siguri?

Pentru detalii si programări apelați 0244 972 sau accesați pagina noastră de internet.

0
  Articole similare

Add a Comment


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.